Karácsony előtt egy nappal még hajrázok egyet a blogon diy témában, kipróbáltam ugyanis, a házilag készíthető “pálcikás” forrócsokit!

__CSC0051

Az ötletet a Butlersben láttam (illetve korábban kaptam már ajándékba is), de kicsit fennakadtam az árán (590,-/db), úgyhogy elkezdtem a neten kutakodni receptekért, mert szerintem ezt még jó minőségű étcsokiból is ki lehet hozni gazdaságosabban. Nos, szomorúan tapasztaltam, hogy a nagy ötletem, miszerint a fapálcikát vagy spatulát majd dekortapasszal díszítem, már néhányan ellőtték előttem. Mindegy, én azért elkészítettem őket a magam stílusában.

__CSC0018

Többféle receptet olvastam, szinte mindig adnak hozzá cukrot (kristály-, por- is lehet) én nádcukorral és cicás kakaóporral édesítettem a gőz felett folyékonnyá olvasztott étcsokit. Lehet bele mindenféle extra “fűszerezést” rakni: reszelt narancshéjat, fahéjat, mézeskalács fűszerkeveréket, chillit stb. én ezeket most kihagytam, majd legközelebb talán kísérletezgetek az ízesítésekkel is. Sőt, az olvasztásban is van trükk, amitől szép fényes lesz majd a csoki, na én ezzel sem vacakoltam.

__CSC0024

Öntőformának egy Ikeás jégkockatartót használtam, amibe a langyossá hűlt masszát lyukas végű zacskóból adagoltam. Kis fa evőeszköz kanalat állítottam minden egyes forma közepébe, és vártam, amíg megszilárdul a csoki. Valahol azt javasolják, hogy tegyük hűtőbe 20 percre, mert ott hamarabb kihűlnek, hurrá! Na, ez a módszer nálam nem jött be, a csokin olyan fehéres réteg képződött, mint amikor avas, romlott a csoki…

__CSC0030

__CSC0057

De, ha türelmesen kivárjuk a normál hőmérsékleten való száradást, egész szép az eredmény! Simán ki lehetett szedni a formából, egy kanál sem fordult ki a helyéről, nem sérült a csokiforma. Egyébként használhattok gyógyszertárban kapható natúr fa spatulát is, vagy vastagabb hurkapálcát, de tegnap kiszúrtam, hogy a Starbucksban a kávéhoz elvihető fapálca is alkalmas erre.

__CSC0032

A csomagolást és a díszítést sem variáltam túl: celofán, masni és dekortapasz! Nem mondom, hogy nem molyoltam el vele, de érdemes kipróbálni, hogy már az ünnepek alatt is lehessen bekucorodva bögréből kortyolgatni a forró csokit.

__CSC0037

__CSC0047

__CSC0055

__CSC0093

__CSC0039

__CSC0095

Persze rögtön ki is próbáltam forró tejjel, kevergetéssel. A csoki szép lassan leolvadt, kisebb csokireszelékhez hasonló darabok azért maradtak, de meglepően finom lett!

__DSC0068

__CSC0083

__DSC0073

__CSC0085

A dekortapaszok és a fa evőeszközök a Dekorella Shopból érkeztek. Az általuk forgalmazott dekortapaszokat nagyon szeretem, mert jó minőségű japán termékek és tényleg nem pördülnek le a ragasztott felületről, viszont visszaszedhetők és újraragaszthatók. Használtam már őket lámpaernyő díszítésre és dekoráltam vele babaszobában falat, és most a karácsonyi csomagolásokon is bevetem őket!