Ahogy minden év első felében, úgy idén is megrendezésre kerül a változatos programokkal fűszerezett Konyhakiállítás, immár 11. alkalommal. Ugyan a faháznál most még nem aktuális a ’80-as évekbeli, kissé megroggyant konyhabútorok lecserélése, és a helyiség újtarervezése, de az ötletelést, és az inspirációk gyűjtését már most elkezdem. 

Sokat agyalok a faházon, és annak fejlesztésén, átalakításán, téliesítésén, de eldöntöttem, hogy mindent jó előre meg fogok tervezni, és ez akár éveken át is eltarthat. Ezért folyamatosan nyitott szemmel járok, jegyzetelek, aggyal és telefonnal fényképezek, a témával kapcsolatos oldalakat, videókat nézek, lapozgatom a régebbi és újabb lakberendezési magazinokat és nem utolsó sorban a tematikus lakberendezési kiállításokra is ellátogatok. 

Bár én alapvetően szeretem a hagyományos, egyszerű, mondhatni puritán megoldásokat (a panelben a nyitott ablak volt az elszívóm, és ha nem tetszik a bútor színe, akkor csere helyett inkább átfestem), de ettől még érdekelnek a szép és praktikus megjelenések, az újdonságok, a különféle technológiai bravúrok (mint pl. a láthatatlan indukciós főzőlap), a trendek és az egyedi ötletek. Kíváncsi vagyok arra a „kültéri konyhára”, ami nem csak egy tűzrakó/grillező helyből áll, hanem tényleg olyan, mintha a ház falait kivettük volna a konyha körül, és a hűtőtől kezdve a mosogatóig minden rendelkezésre áll kint a szabad levegőn. 

Egy ilyen kiállítás nem csak azok számára lehet hasznos, akik éppen nyakig vannak a konyhafelújításban és egy-egy kiállító standjánál klassz megoldásokat és kedvezőbb ajánlatokat kaphatnak a bútorok, háztartási gépek, burkolatok, stb. tekintetében, hanem azoknak is, akik még csak tervezik a konyhájukat, vagy a már meglévőt szeretnék egy kicsit frissíteni, akár csak egy-egy praktikus konyhai kiegészítővel, vagy éppen egy víztisztítóval. Én személy szerint a „zöld”, környezetkímélő megoldásokra is kíváncsi vagyok, és egy kicsit ilyen szemmel is fogom nézni az elém táruló újdonságokat.

Sőt, azoknak is ajánlom, akik a kulináris élmények szerelmesei, mert ízekből és illatokból sem lesz hiány! A színpadon ismert séfek, illetve gasztrobloggerek készítenek többek között gyerekételeket, vegán falatokat, újragondolt tradicionális fogásokat és még sokféle ínyec tálalnivalót. A részletes színpadi programokat ITT találjátok.

És persze, aki maga is szeret sütni-főzni és kedveli a minőségi, esztétikus megjelenésű gasztrokiadványokat, annak jó szívvel ajánlom a BOOOK Kiadó standját, ahol számos népszerű, egészségtudatos receptkönyvvel és kedvezményes vásárlási lehetőséggel várják a látogatókat. 

 

Ha kedvet kaptatok az eseményhez, akkor gyorsan írjátok be a naptárba a paramétereket:

Időpont: 2020.02.28. – 03.01. (p-sz-v) 10-18h
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

A kiállítás részleteit (kiállítókat, színpadi programokat) ITT tudjátok megtekinteni. A Konyhakiállítás facebook oldalán és Instagramján pedig inspirációkat találhattok és az eseménnyel kapcsolatos aktualitásokat követhetitek nyomon.

Én pedig hamarosan elindítok egy nyereményjátékot, amiben 2 db páros belépőt fogok köztetek kisorsolni, úgyhogy figyeljétek a Juditu Facebook oldalt!

A bejegyzés támogatója: