A minap meglepett a Kifli csapata egy csomag finomsággal. Örömmel vettem át, hisz kezdetek óta Kifli vásárló vagyok. Az alapanyagokból készítettem egy ínycsiklandó, egészséges ebédet, és még egy desszertet is összedobtam!
Itt a blogon nagyon ritkán osztok meg konyhatündéres alkotásokat, de mivel jeleztétek, hogy ilyen tartalmakat is örömmel olvasnátok, hát legyen! Szeretem az egyszerű, könnyű, gyorsan elkészíthető ételeket (amilyen ez is), és mostanában sokkal több zöldséget fogyasztok, akár nyersen is, és sokkal kevesebb húst, mint korábban.
Nos, először a wrapot állítottam össze, az egészséges hozzávalók szinte adták magukat, sokat nem is kellett gondolkodni.
Hozzávalók:
- Tortilla lap
- Tofuválogatás
- Mini padlizsán (Perlinetta)
- Egymagvú tök (Chayote)
- Salotta hagyma (3 db)
- Curry paszta
- Sült bab paradicsommártásban
- Retek mikrozöld
- Só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt és a tököt felszeleteltem, utóbbit kockákra is vágtam.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam őket, sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kis olívaolajjal és légkeveréses sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütöttem.
Amíg ez készült, felkockáztam a tofut, és serpenyőben pici olívaolajon aranybarnásra sütöttem.
Hozzáadtam a curry pasztából egy kávéskanálnyit, majd a sült babot, és ezt első rottyanásig összefőztem.
Egy másik serpenyőben szintén olívaolajon üvegesre sütöttem a félkarikákra vágott hagymát. A wrap összeállításához megmelegítettem serpenyőn a tortilla lapot, és erre tettem rá a babos szószt, a pirított tofut és a sült zöldségeket.
Végül egy kis retek mikrozölddel kiegészítve tálaltam.
Ma is ez lesz az ebédem! Egyébként az enyhén pikáns szósz a sült zöldségekkel és tofuval egytálételként fogyasztva is nagyon finom.
A desszert egy pofonegyszerű kókuszos-banános pohárkrém lett, amihez a kókusztejet felmelegítettem, és egy marék pillecukorral édesítettem (ennek utánaolvastam, nem saját ötlet, magamtól valószínűleg egy kis mézet raktam volna bele, viszont a pillecukor adja majd a könnyedebb, habosabb textúrát a végén).
Addig kevergettem, míg a pillecukrok teljesen feloldódtak. A piros banánt összenyomkodtam, és a langyosra hűlt kókusztejes keverékhez adtam. Ezt végül összeturmixoltam, hogy teljesen homogén legyen. Végül kis üvegcsékbe töltöttem és hűtőben hagytam teljesen kihűlni, ekkor válik az állaga krémessé.
Kíváncsiságból kipróbáltam gyömbérkeksz morzsás verzióban is, amiből az üveg aljára és a tetejére is raktam. Fincsi lett!
Hozzászólás