A Karácsony előtti hetekben érdemes mézeskalács sütéses partyt szervezni és mondjuk egybekötni egy finom forraltborozással. Tavaly voltam ilyenen és igen jó hangulatban nagyon vicces kis mézeskalácsok születtek! Idén sajnos nem jutottam el ugyanerre az összejövetelre, így itthon készítettem el a sütiket.

Beszereztem az alapanyagokat, a kellékeket (gingerbread man-ért ma még lejártam a lábam – persze nem kaptam) és összegyúrtam egy új recept alapján két adag tésztát: egy simát és egy kakaósat. Az idei recept elég jónak bizonyult: a mézeskalács íze finom, és a fogunk sem tört bele. Ráadásul gyorsabban sült, mint gondoltam, így néhányat sikerült jól odaégetni 😀 Az emberkés figura kérdése is megoldódott, kartonra rajzoltam egyet, körbevágtam és sablonként használtam.

A szokásos fehér cukormázzal és mindenféle sütemény dekorációkkal való díszítés mellett idén egy házikót és egy fenyőfát is össze szeretnék rakni, de erről részletesebben majd a 2. részben, illetve holnap a VIVA Interaktívban…

Az idei első mézeskalácsok:

Még egy apróság: ha sütés előtt kiszúrjuk a formát, akkor később egy szalagot is könnyedén át tudunk fűzni rajta, így akár a Karácsonyfa dísze is lehet.